Meghirdette új évadát a hatvanéves Miskolci Szimfonikus Zenekar

Megosztás

Meghirdette a 2023/2024-es évad programját a 60 éves Miskolci Szimfonikus Zenekar. Különleges repertoárral és kiváló művészekkel várják majd a közönséget, és egy hiánypótló CD is megjelenik, amelyen az első magyar szimfónia is hallható lesz az együttes tolmácsolásában.

Sajtótájékoztatón mutatták be a hatvanadik évad repertoárját, ahol Szászné Pónus Krisztina ügyvezető elmondta, hogy a programot a jubileum jegyében állították össze és reményeik szerint mindenkinek kínálnak majd örömteli programot.

A jubileumi hangversenyt – a hajdani bemutatkozás hónapjának megfelelően – novemberben tartják majd meg a Művészetek Házában. – Ez alkalommal Erkel Ferenc Ünnepi nyitánya, amely a pesti Nemzeti Színház félévszázados jubileumára készült, valamint Carl Orff Carmina Buranája hangzik majd el Antal Mátyás művészeti vezető vezényletével. Orff művében a Nemzeti Énekkar kórusa mellett a szintén hatvanadik évfordulóját ünneplő Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kórusa közreműködik majd. A művészeti vezető, aki kétszer öt évet töltött az együttes élén, örömtelinek nevezte a zenekarral meglévő csaknem öt évtizedes kapcsolatot. Véleménye szerint a zenekar nemzeti érték és bízik abban, hogy az elmúlt évek negatív hatásai ellenére a zenekar az előző hatvan év igényességével folytathatja majd működését és készülhet a további évtizedekre is. 

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy Antal Mátyás a 2022/2023-as évad végéig látja el a művészeti irányítás feladatát. A jubileumi évadban, a Svájcban élő és budapesti ősökkel rendelkező Thomas Herzog tölti be az első karmester posztját. Antal Mátyás tiszteletbeli művészeti vezetőként segíti tovább a zenekar munkáját, irja a Minap.

Fotó: Minap/Horváth Csongor

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek